Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rpomdshl/domains/nayttely.info/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rpomdshl/domains/nayttely.info/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/rpomdshl/domains/nayttely.info/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3706
Nayttely - Luovuuden lisääminen Harjan Avulla | Nayttely
 

Kuinka galleriat tukevat taiteilijoita

Kuinka galleriat tukevat taiteilijoita

Mikä laajemmalle maailmalle on heti näkymätöntä, on gallerioiden rooli ja itse gallerian vakiinnuttaminen. Heidän joukossaan on kourallinen niin kutsuttuja ”megakauppiaita”, joiden nimet saattavat olla tuttuja jopa taidemaailman reunalla oleville, Gagosian, Hauser & Wirth, Pace ja David Zwirner. Mutta galleriat ovat edelleen taitemaailman lyövä sydän, mekanismi, jonka kautta monet taiteilijat pääsevät tiensä instituutioihin, maailman suuriin kokoelmiin tai vain töitään rakastavien ihmisten kodeihin. Taidenäyttely on oikeaa korkeakultuuria.

 

Gallerioilla on useita rooleja, sekä näkyviä että näkymättömiä: inkuboida ja tukea taiteilijoitaan usein menemällä normaalin työn ulkopuolelle – esittämällä näyttelyitä, edistämällä taiteilijoita ja myymällä teoksia; ja tarjoamaan palveluita, kuten varainhoitoa tai kirjan kustantamista, auttaakseen taiteilijoitaan keskittymään paremmin työhönsä.
”On asioita, jotka näet galleriassamme ja jotka ovat kohtausten edessä, ja ne ovat ilmeisesti näyttelyitä, julkaisuja, jotka teemme, sitten on asioita, jotka ovat kulissien takana, mikä voi olla kaikkea työskentelystä taiteilijan kanssa heidän arkistojensa kanssa tai tutkimalla näyttelyä vuosien ajan tai tutkimalla taidetta, joka on kulkenut gallerian läpi jälkimarkkinoiden kannalta ”, sanoo David Zwirnerin kumppani Julia Joern.

 

Gallerioita on myös kaiken ikäisiä, muotoisia ja kokoisia. Art Basel ja UBS: n taidemarkkinat | Vuoden 2017 raportin mukaan vuonna 2016 oli noin 296 000 jälleenmyyjää ja gallerialiiketoimintaa. Niistä alle 40%: n vuotuinen myynti oli alle 500 000 dollaria, kun vastaavan osuuden myynti oli välillä 1–10 miljoonaa dollaria ilman mainonnan estoa. Lähes kahdessa kolmasosassa kaikista gallerioista työskenteli viisi tai vähemmän ihmisiä ja vain 4 prosentilla oli vähintään 20 työntekijää.

 

 

Kokosta riippumatta gallerian identiteetin ytimessä on sen “ohjelma”. Termi viittaa yleensä taiteilijoiden luetteloon, jota galleria edustaa, mutta voi myös kuvata käsitteellisen viitekehyksen tai painopistealueen, joka opastaa tätä luetteloa, samoin kuin muuta toimintaa, kuten yhteistyötä muiden gallerioiden ja nettikasinoiden kanssa, esityksiä ja luentoja tai oikeudenmukaisia ​​esiintymisiä. Useimmat korostavat, että heidän ensisijaisena tehtävänään on helpottaa taiteilijoidensa suuren teoksen tuotantoa kaikin tavoin.

 

Puhuimme edustajille kolmesta erikokoisesta ja -ikäisestä galleriasta, jotka on tunnustettu vahvoista ohjelmistaan, jotta voimme oppia lisää siitä, kuinka galleriat palvelevat taiteilijoita, kehittyvät itsenäisinä instituutioina ja mitä heille tarkoittaa menestyminen.

 

No Comments

Post A Comment