Print
Galleria TILA

Kalevankatu 40, 00180 Helsinki
KARTTA karta - map
http://tilagalleria.wordpress.com/
www.tilagalleria.wordpress.com

Avoinna / öppet / open: ti-pe / tu-fre / Tue-Fri 11–17  •  la-su/ lör-sön/ Sat-Sun 11-16Arto Nurro
4. – 27.9.

http://tilagalleria.wordpress.com/

LAUTASEINÄN TAKANA ON SAHA

Lapsena asuimme talossa jonka vintillä oli laudoin suljettu huone. Huone kiehtoi ja herätti uteliaisuuteni. Lautojen välistä pystyi juuri ja juuri kurkistamaan huoneeseen. Sieltä pilkisti pöytä jolla lepäsi keltamuovikahvainen saha. Kuvittelin itseni samanaikaisesti sekä huoneeseen että huoneen ulkopuolelle. Kehoni oli ulkopuolella ja mieli sisällä huoneessa. Ajatuksissani pääsin sahan avulla huoneesta pois sahaamalla laudat. Saha pöydällä kiehtoi ja  toimi avaimena suljettuun paikkaan, toiselle puolelle.
 
Taiteen tekemiseni kumpuaa uteliaisuudesta ja mahdollisuudesta ylittää raja, kartoittaa tuntemattomia alueita. Piirtäminen on kehollista mielen liikettä. Se tapahtuu monissa eri tiloissa samanaikaisesti: kehossa, mielessä, paperilla ja viivan tilassa.
 
Käytän piirtämiseen tussia ja grafiittia. Yhdistän harkittuun sommitteluun hetkessä tapahtuvaa piirtämistä, mielen ja kehon seismografiaa. Kollaasin käyttäminen ja leikkaamalla piirtäminen tarjoavat lisätason ja vahvistavat materiaalisuuden tuntua.
 
Töitteni kuvamaailma on omalakista psyykeen matkaa paperilla. Siihen on vaikuttanut myös nykyajan virtuaalinen todellisuus: digitalisaatio, sähköinen elämä.

Tervetuloa näyttelyni avajaisiin torstaina 3.9.2015 klo 17–19

Wood exhibition

  Arto Nurro: Piirustus 3