Print
Galleria TILA

Kalevankatu 40, 00180 Helsinki
KARTTA karta - map
http://tilagalleria.wordpress.com/
www.tilagalleria.wordpress.com

Avoinna / öppet / open: ke-pe / ons-fre / Wed-Fri 11–16  •  la-su/ lör-sön/ Sat-Sun 12-17
Taiteilija on paikalla 20.12. ja 27.12.
The artist will be present on 20.12. and 27.12.Eeva Tervala
26.11. – 20.12.

http://tilagalleria.wordpress.com/

FRAGILE
Teoksia

Fragile kestää tai hajoaa. Sillä ei ole enää ikäaikaa, eikä ehkä siksi perspektiiviäkään. Sen horisonttina pyörii nyt aikapallo. Fragile on viiva, jonka epämääräisyys on huijausta. Pysähtyneessä tarkoituksenmukaisuudessa näkyy vielä liike ja muoto, värinkin kosketus, mutta se on mykkä. Ääriviiva on sen tie ja tuoksu.

”Voima joka saa meidät muistamaan keitä me todella olemme, on niissä hetkissä, jolloin tunnemme olevamme särkyviä."

Pitäisi puhua enemmän särkyvyydestä ja myös ihmisten välisistä suhteista nykyisessä kulutusyhteiskunnassa, joka vaatii välitöntä halujemme tyydytystä ja tekee siten syvien ja kestävien tunteiden kukoistamisen hyvin vaikeaksi.

Fragiliteetti nähdään usein vain heikkoutena. Niinpä pakenemme omaa säröisyyttämme ja pelkoa. Pyrimme useimmiten välttämään sitä mikä saisi meidät näyttämään heikoilta ja kykenemättömiltä.

Ihmisen todellisen minän löytyminen jonakin hauraana hetkenä on kuitenkin valaisevaa. On kaunista nähdä itsensä kuin rikkoutuvan lasin lävitse, pakenevana, turhana ja tarpeettoma.

- Eeva Tervala

Eeva Tervalan työ rakentuu vahvasti muutokselle. Hän käyttää samansuuntaisia metaforia käsitellessään ihmisen särkyvyyttä, kuin kukan kuluvaisuutta metamorfoosin labyrinteissa. Haavoittuvuus on pysyvää hänen töissään, kiehtovin vaihe on kasvin pitkä hetki ennen katoamista, jolloin kasvi on turha ja tarpeeton eikä kiinnosta enää ketään.

FRAGILE
Works

Fragile endures, or disappears. It no longer has an age, and therefore perhaps no perspective as well. At its horizon is revealed the sphere of time. Fragile is a indecipherable line which eludes us. In our search for meaning motion and form are visible, and so is the impact of colour, but it remains mute. Contour is its path and its scent.

“The power to make us remember who we really are lives in the moments when we feel fragile.”

More than ever, today we should talk about fragility that affects the individual being and human relations in today’s consumerist society which requests instant fulfillment of our desires making very difficult for deep and enduring feelings to flourish.

We tend to think on fragility as weakness therefore we run away from our fragilities and fears trying to avoid whatever make us look weaker, unable to fully accept ourselves.

To find out who we really are through our moments of fragility is a illuminating action. To see us under the fragility glass is somehow beautiful as it is expressed as the result of fugacity, the superfluous and vane.

- Eeva Tervala

Eeva Tervala’s work has a strong component of unsettling transmutation. To understand that things change and transform constantly is a good lesson for life. Vulnerability is permanent in her work, the most fascinating period is the long time before the disappearance of the plant, when the plant is redundant and unnecessary and no longer is interesting to anyone.


  Eeva Tervala