Print
Galleria TILA

Kalevankatu 40, 00180 Helsinki
KARTTA karta - map
http://tilagalleria.wordpress.com/
www.tilagalleria.wordpress.com

Avoinna / öppet / open: ke-pe / ons-fre / Wed-Fri 12–17  •  la-su/ lör-sön/ Sat-Sun 12-15
• Katso gallerian yhteystietoja myös Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/groups/191300048527/
Ilona Silenti
6.2. – 1.3.

http://tilagalleria.wordpress.com/

NAISTENMIEHIÄ KAMELITALLISSA
Maalauksia

Maalauksia Kanarian vuoristokylässä marras- tammikuussa 2014–15.
 
Omillaan matkaaminen on tolkuissaan pysymisen treeni. Ei nettiä, puhelinta, sanomalehteä, yhteistä kieltä, ei edes ravintoloita, baareja tai kauppoja. Vain koillispasaati ja Atlantin kovan kirkas valo, vuoret ja alhaalla siintävä meri. Pimeät illat. Mutta työ oli.

Sisämaan vanhoissa kylissä ja kaupungeissa kanarialaiset elävät tietämättä mitään rannikkojen turisteista. Kolmesta sukupolvesta kaksi vanhinta puhuu vain omaa Kanarian-espanjaa. Asuin 6 viikkoa Charco del Pinon vuoristokylässä Teneriffalla. Osallistuin kyläläisten juhlatilaisuuksiin, joissa bailattiin joko kirkon sisällä tai ulkopuolella ja juotiin mojitoja. Asuintalon puutarhasta sain poimia mangot, avokadot ja kakihedelmät suoraan puusta. Naapurissani oli kivitalo, jonka kamelitalli, karjasuojat ja atriumpiha on kunnostettu muistisairaiden seniorien päiväkodiksi. Heidät keräillään lähiseudun kylistä pikkubussilla aamulla ja palautetaan kotiin siestan jälkeen. Sain käydä piirtämässä heitä aamupäivällä. Mallina olo miellytti heitä. Monet olivat vuohifarmareita, cabreros tai tomaatinviljelijöitä, agricultores de tomates. Kysyin Benitolta hänen ammattiaan, mutta hän ei muistanut sitä. Lopulta katse kirkastui ja hän ilmoitti: mujeriego, naistenmies. - Jouluviikolla pidin heille atriumpihalla teosnäyttelyni. Nyt esitän osan niistä Tila-galleriassa.
 
Kiitos Charco del Pino, Juan Carlos, Aurelio, Benito, Pilar, Hortencia, Argena, Rosario, Carmen, Mari, Juani, Alexia, Sandra, Valentin, Jonatan ja kaikki muut ystävälliset ja vieraanvaraiset kanarialaiset 23.11.2014–4.1.2015.
Målningar Paintings

  Ilona Silenti, 'Aurelio, cabrero', 50 x 70 cm